Thursday, September 6, 2012

the old skool memories

Assalamualaikum and hey peeps~

tak terlambat lagi nak wish selamat hari raya aidilfitri. ni baru hari raya ke berape *counting tapi serius lupe*.
oh, well. the old skool memories. tadi pergi teman member ambik sijil pmr, kat sekolah lame, i mean sekolah time kitorang lower secondary school. sekarang kitorang dah umur 20 tahun, member aku baekkk punyer pegi ambik sijil mase umo 20 tahun ni. bile jalan-jalan kat sekolah tu, rase macam senior citizen giler! HAHA. junior asyik tengok je, siap ade bagi salam "Assalamualaikum cikgu". aih. ada gaya nampaknye nak jadi cikgu. ehem ehem. *tiup-tiup tudung sket, mesti ade yang ter'annoyed' ngan act macam ni*, well, perempuan.

owh, time pergi ambik sijil, nah! berlambak lagi yang tak ambik sijil pmr. yela, pmr je pun. heran pulak bebudak ni nak pegi ambik. act, kitorang pegi sekolah pun sebab nak tengok sekolah lama, jumpa cikgu-cikgu, melawat junior-junior. alang-alang pegi lah ambik sijil yang dah lame terperam kat dalam ofis sekolah tu.


lepas ambik sijil, jumpa cikgu-cikgu, pusing-pusing kawasan sekolah, yelah, sekolah lame aku tu takde lah besar mane. pusing-pusing sampai la tempat tadi balik, tetibe terimbau habis kenangan zaman keanak-anakan dulu. nak nangis pun boleh! rindu kenangan zaman-zaman sekolah kat situ. aku rase macam ade tape dalam otak aku time tu, flash back one by one citer-citer lame. ecewahhh. sampai macam tu sekali kau! kalau tadi pergi reramai mesti lagi gempak! bikin huru-hara sekolah tu. eheh. one word to describe today after visiting the old school, rindu~



lepas balik dari sekolah, aku ajak kawan pekena mee sup kat kedai fevret zaman dulu-dulu. alahai ! serius aku dah lame tinggal semua ni. rindu rindu rindu . pekena mee sup satu, teh o ais limau satu, pehhhhhh ! terlerai sudah rindu-rindu an. haha. semua ni aku dah tinggal since aku masuk sekolah asrama, pastu masuk matrik, pastu masuk ump. all this years, aku habiskan banyak mase kat hostel, pastu, bile cuti lame aku ni dah nak abes, baru ade peluang nak imbau kenangan silam. tapi kalau lagi ramai tadi lagi best !

2 comments: